fredag 9 september 2016

Strawberry Cheesecake Glass


En absolut favorit när det gäller glass är Strawberry Cheesecake glass, så tokgott, gillar glass som har något knaprigt i sig som tex crumble, chokladbitar eller kakbitar.


Jordgubbssylt
2 l jordgubbar
1 kg Syltsocker

Gör så här:

  1. Rensa och skölj bären. Skiva eller mixa dem.
  2. Lägg dem i en gryta tillsammans med syltsockret och koka upp. 
  3. Koka i två minuter. 
  4. Tag grytan från värmen, skumma noga.
  5. Häll upp sylten på varma, rena burkar och tillslut genast.
  6. Förvara svalt.


Digestivecrumble

150 g digestivekex (10)
50 g rumstempererat smör
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2.  Mixa kexen till smulor i en mat- beredare, eller lägg kexen i en plastpåse och krossa dem med till exempel en kavel. 
  3. Blanda smulorna med resten av ingredienserna i en bunke och nyp ihop med finger- topparna till en smuldeg.
  4. Strö ut smuldegen på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.


Glass
2,5 dl vispgrädde (40%)
2,5 dl mjölk (3%)
1 vaniljstång
6 äggulor
1 dl strösocker
300 gram Philadelphiaost/ Färskost
1 msk glukos (kan uteslutas)
1 gelatinblad (kan uteslutas)


Gör så här:


  1. Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg i stången och fröna tillsammans med vispgrädde, mjölk och glukos i en kastrull. Låt detta koka upp och ställ det åt sidan.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt
  3. Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
  4. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen,  Blanda ner Philadelphiaost och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
  5. Sila glassmeten så att du får bort vaniljstången och kyl sedan glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
  6. För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar. Blanda försiktigt digestivecrumble och jordgubbssylt när glassen är halvfryst.
  7. För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin.. Varva sedan glass med jordgubbssylt och digestivecrumble i en form och ställ in den i frysen några timmar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar