tisdag 1 februari 2011

Kokostoppar

Kokostoppar är en av mina favoriter bland små kakor, så mumsiga och så enkla att göra. Brukar låta smeten stå och svälla i kylskåpet någon/några timmar så flyter inte kakorna ut på plåten. Smeten brukar bli rätt fast då så då brukar jag rulla dom till runda bollar. Jag brukar använda det recepter som finns i Sju sortes kakor. Det är också gott att blanda i rivet citronskal, saffran eller doppa botten av kakorna i smält choklad.

ca 35 st
50 gram smält margarin/smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
200 gram kokosflingor

Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Tillsätt kokos och det smälta margarinet/smöret
  3. Låt smeten svälla en stund, jag låter den stå i kylskåpet.
  4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, fast min smet brukar bli så fast att den går att rulla till runda bollar
  5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.

21 kommentarer:

  1. Min favorit också!! Leila har ett recept med limeskal och chokladdoppad botten. Inte alls dumt!

    SvaraRadera
  2. Anki försökte sej på att baka toppar en gång (obs 1!) och misslyckades totalt. Varför? Vet ej, men det satte sina spår... Annars gillar vi båda kokos skarpt.

    SvaraRadera
  3. Alltid mumsigt med en kokostopp :)

    SvaraRadera
  4. Mmmums! Jag älskar kokostoppar och det var riktigt länge sedan jag gjorde sådana. Måste jag nog göra snart... :o) Kom att tänka på en gång för rätt länge sedan när jag skulle göra "toppar" så rann smeten ut jättemycket och dom blev helt platta, men dom blev också helt sega och riktigt goda!! Vet inte vad som hände men det har aldrig hänt igen, på både gott och ont. :o)

    SvaraRadera
  5. Mums!
    Kokostoppar är verkligen en av mina favoriter bland småkakor.

    SvaraRadera
  6. Jag tycker mycket om cocostoppar, tyvärr är sambon av precis raka motsatsen.. Så därför bakas dessa väldigt sällan här hemma. Men desto mer njuter man när man väl får chans att äta dem :-)

    SvaraRadera
  7. Åh, vad gott med kokostoppar! Det har jag aldrig bakat själv, bara smakat på mammas. Jag är väldigt baksugen just nu så det kanske får bli lite kokostoppar till helgen. :-) Måste även berömma tårtan i inlägget nedan, verkar jättegod men framförallt var den ju såååå snygg!

    SvaraRadera
  8. En klassiker, alltid lika god! :)

    SvaraRadera
  9. Ahh kokostoppar, så enkelt men fruktansvärt gott :)

    SvaraRadera
  10. jag är också väldigt förtjust i kokostoppar! speciellt när de är doppade i choklad i botten, mm!

    SvaraRadera
  11. Ja det är verkligen smarrigt men har tyvärr aldrig testat att baka det själv. Men det får jag absolut testa att baka vid tillfälle:-).

    SvaraRadera
  12. Kokostoppar är ju så himla gott!! Åh, du får vara med denna månaden istället :)

    SvaraRadera
  13. He he, det här är min mans favvokakor. I alla fall att baka själv, kanske för att de är rätt enkla att baka ;-)

    SvaraRadera
  14. Jag har aldrig bakat kokostoppar men blivit bjuden på det många gånger. De är goda.

    SvaraRadera
  15. Sofie : Nästa gång blir det citron/lime och chokladoppning :-)

    Mårtenssons: Anki får ta och testa igen :-) och det bästa är att låta smeten svälla en stund så minskar risken för att de flyter ut på plåten, kokos är så gott liksom :-)

    Therése: Håller med :-)

    Carina – Bakkonst: Tur det bara hände en gång

    Cafe Pepela . Thank you :-)

    Linda - Bengtssons Baksida : Tråkigt att sambon inte gillar dom, de är ju så mumsiga :-)

    Fridas kök: Tack :-)

    Karolina P: Precis, en tokenkel kaka att göra men ändå så god :-)

    charlotta : Tänkte allt ta och doppa dom i choklad nästa gång :-)

    Bakspecialisten : Jupp :-)

    Foodelicious: Du måste testa, så gott och så lätta att göra :-)

    Anna : Jupp, får allt ta och vara med denna månad istället

    Maria sa: Får ta och lära min sambo att baka det med :-)

    Erika Jupp, de är verkligen så goda :-)

    SvaraRadera
  16. Håller med, kokostoppar är goda..:)
    Får jag välja så tar jag apelsinglassen före för den tror jag är supergod.
    Ingrid

    SvaraRadera
  17. Jag gillar din blogg så länkar till den från min blogg, hoppas det är okej =)

    SvaraRadera
  18. Ja, kokstoppar är guld! När jag jobbade på bageri gjorde vi en variant med äggvitor, dom blev både saftiga och luftiga, helt underbara. och så ska man doppa toppen i mörk choklad tycker jag ;)

    SvaraRadera
  19. Lill-Ingrid: Visst är kokostoppar gott :-) och apelsinglass med :-)

    Sara: det är bara kul om du länkar, länkar till din blogg med

    Li: måste testa med äggvita någon gång

    SvaraRadera